Saturday, August 27, 2011

Pottery

Hamileyken 2 ay kadar pottery/comlek kursuna gitmistik. Cocuklugumda TRT2 de bir program vardi hic unutmam, comlek yapan bir amca donen tekerlegin basinda ellerini camurlaya camurlaya birseyler yapardi, ben de yapmak istemistim cok. Abu Dhabi'de kismet oldu. Duygu Bora'ya yogurt yapmak icin toprak kap ararken internette denk gelmisti bu kursa. Banu, ben ve Duygu basladik. Cok eglenceliydi ama gorundugu kadar kolay degildi kesinlikle. Bu hobiyi evde surdurmek mumkun degil maalesef cunku cok yuksek sicaklikta calisan seramik firininda pismesi gerekiyor comleklerin.
Ilk baslarda hemen tekerlek basina gecirmiyorlar, once malzemeyi tanimak biraz el becerisi kazanmak icin elle sekillendirme yapiliyor. Asagidaki vazo da elle yaptigim bir ornek.
Bu da yine kilden seritler olusturup birbiri uzerine koyarak yapilan bir calisma. Cok eglenceli ama birlesme yerleri cok onemli. Bosluk - hava balonu olusursa firinda patlayabiliyor.

Bunlar da artan kilden yaptigim sayfa agirliklari :)


Tekelek uzerinde yaptigim ilk eser. Daha buyuk olamamasinin tek sebebi kili tekerlek uzerinde sekillendiremeyip her bozulusta biraz malzeme kaybediyor olmak..


Bunda biraz daha iyi olmus, ama bu sefer de uzunlamasina olmus :)



Bir-iki tane de kupa yapmistim aslinda ama onlarin resimlerini cekmemisim anlasilan. Bir ara eklerim.

No comments:

Post a Comment